onsdag 24. juni 2009

Grillkultur: ja. Homsekultur: nei

Jeg trodde egentlig at snart 70-årige Carl Ivar Hagen var den eneste i toppen av partiet Fremskrittspartiet som i 2009 var i stand til å irriterte seg så mye over dansende menn at han fant det nødvendig å orientere pressen om sitt syn. Hagen tilhører jo som kjent en generasjon som har levd i en tid der homofil praksis var forbudt.

Men så dukker altså i dag noe-og-tredveårige Sylvi Listhaug opp og naturligvis ikke krever noe forbud mot noe som helst men ringer Dagbladet og beklager seg, selvtitulert modig, over paraderende ikke-heterofile menn. Hun ønsker ikke noe gjort - tvert i mot så har hun jo vært med å bevilge 500.000 til evenementet selv - men hun ønsker bare å sette seg på en høyere hest og felle sin moralske dom over andre menneskers ønsker og handlinger.

Samtidig står Siv Jensen på Frps "Valgcamp" og i sin åpningstale høyst sannsynlig ytrer en eller annen innskutt setning om hvor mye eliten på sine høye hester der inne i Oslo ser ned på folk som liker grillmat og svensktopp.

Er det virkelig umulig for norsk presse å grave fram en Frp'er eller to som er uenige med fru Listhaug og tvert i mot mener at partiets toppolitikere skal bry seg like lite om folks eventuelle ønsker om å delta i en homoparade som å like grillmat?

Ser for øvrig at byrådsleder Erling Lae har tenkt å delta i paraden. Må han stå til rette for helsebyråd Listhaug i dag? Må han forsvare sine handlinger?

Jeg håper vi i 2009 slipper akkurat den debatten.

Erling Lae blåser hele opptrinnet av:

Paraden ser jeg på som en blanding av alvor og humor, politikk og karneval. Få ville reagert dersom det sto noen lettkledde damer på et lasteplan i et karneval, og sagt at sånn er heterofile. Dette viser kanskje at det henger igjen noen fordommer.


Og det gjør han rett i. Den eneste som burde gidde å reagere her er Listhaugs partifeller. Spesielt de som hisser seg opp over at noen visstnok setter seg på høye hester og ser ned på folks liv og mener at ens egen kultur og oppførsel er å foretrekke.

Svensktopp. Grilling. Svenskehandel. Fotball. Opera. Øya-festivalen. Homs.

Hvorfor gidder Frp å bry seg?

Tror virkelig Sylvi Listhaug og resten av Frp-eliten at kristne velgere er så enkle at litt antihoms hist og pist får dem til å stemme på partiet til tross for aktiv dødshjelp-standpunkt og null og niks annet enn "evaluering" av fjorårets endrede ekteskapslov?

Jeg tror kristenfolket er hakket smartere enn som så.

Hvor mange meninger dette partiet til enhver tid har er muligens opplysningen om at Great Garlic Girls lørdag avslutter Fremskrittspartiets "Valgcamp 2009"-familiearrangement.Lurer på om Sylvi har lagt inn protest.

Eller er hun opptatt med å støtte Kvinnegruppen Ottar sin protest mot Sandvolleyball-VM i Stavanger? Det vrikkes jo som kjent med lettkledde kroppsdeler også der.Anne Solvik: "Tildekt og avkledd"
indregard: "The Philosophy of Æsj"

blog comments powered by Disqus