søndag 14. juni 2009

Hege Storhaug på barrikadene

Hege Storhaug og hennes Human Rights Service forsøkte å stoppe fredagens Klassekampen-artikkel der Amal Aden tar et oppgjør med organisasjonens metoder og agenda etter å ha jobbet for organisasjonen i et prosjekt som skulle grave fram ofre for kjønnslemlestelse.

I dag, innimellom konstateringer av at ingen i HRS har snakket med en eneste somalisk jente (det er det kun Aden som har gjort) samt påstander om at Klassekampen i artikkelen begår karakterdrap av henne, spør hun seg selv:

Et annet spørsmål som melder seg er dette: Ville en etnisk nordmann kommet på trykk med liknende udokumenterte og selvmotsigende påstander? Det tror jeg ikke. Der har vi et godt eksempel på forskjellsbehandling, og dermed rasisme, i det flerkulturelle Norge.


Nå kan det være greit å minne om at den samme Hege Storhaug for ikke mange månedene sine forbarmet seg over at Bruce Bawers bok "While Europe Slept. How Radical Islam is Destroying The West from Within" ikke er å finne på norsk. Ikke at det har hindret henne i å videreformidle "glimrende anmeldelser" av verket samt gå god for den helt på egen hånd:

At ingen norske forlag ser sitt snitt til å kjøpe rettighetene til utgivelse, er for HRS symptomatisk med den norske tidsånden: Verdikampen vil man helst være foruten.


Hva som står i boken? For eksempel

Muslimerna är här för att ta över. Snart är de i majoritet. Deras inflyttning till Europa har aldrig varit en flykt undan elände, utan en "medvetet planerad akt av omstörtning": de har kommit för att "etablera ett kalifat där sharialagar gäller." Inom ett par generationer kommer "konvertiter från islam att avrättas, tjuvar kommer att få sina armar amputerade" och "otrogna kvinnor stenas till döds". Muslimerna nöjer sig inte med någonting mindre än att ni "ger dem all makt och låter dem förtrycka er".


Er det rart det er Islamofobi i verden?

Så svaret på Hege Storhaug sitt spørsmål til seg selv i dag - "Ville en etnisk nordmann kommet på trykk med liknende udokumenterte og selvmotsigende påstander?" - synes jeg burde være ganske åpenbart.

Videreformidling av udokumenterte påstander virker ikke å være noe Storhaug og HRS burde være ukjent med.

Hvordan Human Rights Service forholder seg til faktabasert kritikk kan også oppleves i denne artikkelen av Jens Thomas Anfindsen.

0% fakta, 100% personangrep og slarv.
Andre om saken:

Konrads Tankesmie gjengir Gerhard Helskogs vurdering av tidligere TV2-kollega Hege Storhaug og hennes prosjekt i gårsdagens Klassekampen.

blog comments powered by Disqus