fredag 19. juni 2009

Bhatti sluppet fri

02.04.08:
Jeg mener norsk media går for langt i å vise medlidenhet for Afran Bhatti. Det virker som om de glemmer at denne mannen har vært notorisk kriminell siden han var 15 år, sier Ellingsen. Han er justispolitisk talsmann i FrP. (...) Hele apparatet rundt etterforskingen av Bhatti var preget av at trusselen ikke ble tatt alvorlig. Det var skandaløst at PST ikke hadde ekstraressurser å ta av, og derfor måtte avblåse overvåkningen av Bhatti kl 24, for å fortsette dagen etter. - Når PST, som nettopp skal bekjempe terrorisme, må avblåse overvåkningen av en terrormistenkt fordi de ikke har penger forteller det alt


04.06.08:
Ellingsen mener Bhatti har sluppet for billig unna med 8 år i forvaring. - Jeg mener samfunnet skal slå hardere ned på slike handlinger som Bhatti er skyldig i. Jeg føler meg ukomfortabel med at domstolen karakteriserer skuddene mot Det mosaiske trossamfunnet som grovt skadeverk, sett i lys av Bhattis kriminelle historie.I dag, 19.06.09:
31-åringen ble frikjent for terrortiltalen allerede i Oslo tingrett. Senere ble han dømt til åtte års forvaring for drapsforsøk i lagmannsretten. Nå har imidlertid Høyesterett avgjort at lagsmannsretten gjorde en feil. Forsvarer Elden mener klienten har oversonet for lengst etter at forvaringsdommen nå er opphevet.

- PST og påtalemyndigheten gikk hardt ut. Det som står igjen av anklagene er at min klient er dømt for medvirkning til skadeverk på synagogen og for erverv av to skytevåpen, sier Elden og legger til: - Påtalemyndigheten og PST startet den saken som «opp som en bjørn» og det har endt som «ned som en skinnfell», sier Elden.


Hva skal man egentlig med domstoler når dom ikke er nødvendig for å uttale seg om navngitte personers handlinger og holdninger?

"Mannen er jo terrorist" - men politiet hadde i følge Fremskrittspartiet rett og slett ikke midler nok til å bevise det.

blog comments powered by Disqus