tirsdag 2. juni 2009

Siv Jensens likelønnsløgn

Mens politiske kommentatorer lot seg blende av faner, plakater, lyssetting og oppramsing av damenavn og tok Frps forslag/"forslag" om likelønn for kvinner for god fisk - og ja endog terningkast fem - har Sykepleierforbundet tatt partiet på litt mer alvor og satt seg ned og lest hva som faktisk ble nedfelt i partiprogrammet etter Hallelujaforestillingen ved Gardermoen.

For i partiprogrammet skal det, jo, formuleres det man har tenkt å jobbe mot de neste fire år.

Men i partiprogammet for de neste fire år som ble banket på landsmøtet stod det...trommevirvel...ikke det skvett om likelønn. Sykepleierforbundet:

For oss er det ganske klar tale. Det viser at man ikke er villig til å gå hele veien, man er ikke villig til å sette det ned i et partiprogram og forplikte seg til det.


Når sant skal sies så står det indirekte en setning om likelønn i partiprogrammet om man leter lenge nok:

Det er ikke en offentlig oppgave å utjevne lønnsforskjeller som naturlig oppstår i arbeidsmarkedet.


Får en deja-vu følelse her. Man skriver i partiprogrammet at man er mot reguleringer av finansvirksomheten men påstår at man er veldig for og nå skriver man at man er mot å jevne ut lønnsforskjeller mens man drapert i flomlys og gigantiske bilder av feminister i bakgrunnen påstår at man er for.

Man undres hvorfor partiet ikke settes til veggs av de som har det som jobb å sette kritisk søkelys på det meste i vårt samfunn.

At det å rable ned noen ord i hurten og sturten og legge det i Stortingets posthylle for aldri å bli gjort noe med av landets betalte vaktbikkjer får lov til å bli likestilt med det som vedtas ønsket gjennomført og nedfelles i partiets program som man går til valg på til høsten er ikke særlig bra, vel.

blog comments powered by Disqus