søndag 21. juni 2009

Powerade presenterer drap på vg.no. Takk, NRK

VG har i dag lagt ut videoen av at en jente dør i armene på sin far etter å ha blitt skutt av regimets soldater eller medsammensvorne milits.

Avisen går ikke god for sannhetsgehalten i videoen - og historien før og etter den - men legger den uansett ut. Dog ikke uredigert: VG sin versjon av videoen starter med at det reklameres for Powerade og deres nettsted som anmoder oss om å "Gi Jernet!".

Smakløst.

TV2-Nyhetene har også sin, enda verre, variant:Takk til NRK som som eneste norske kanal og mediehus bedriver reklamefri, ordentlig journalistikk gjennom å ha en reporter på stedet som så godt hun er i stand til forsøker å verifisere de mange ryktene og påstandene som florerer fra begge hold.

Ovennevnte drap ser for eksempel ut til å ha foranlediget det korrespondent Sidsel Wold selv observerte som lynsjestemning:

Flere steder kom det til sammenstøt, og ett sted var det veldig skremmende. En basiji skal ha drept en pike og vi så masse blod på bakken. Folk hadde tatt av ham klærne og løp etter ham - det så ut som at de hadde tenkt å ta livet av denne basijien. Det var lynsjestemning.


Også flott at vi endelig får sett at Iran, demonisert gjennom årtier, består av alt annet enn en enhetlig blokk hvis eneste tanker i hodet er å invadere, islamisere og kjønnslemleste oss.

Man ønsker seg der som alle andre steder litt forskjellig.

Iranere er jommen meg mennesker de også.

Måtte borgerkrigen ende med mest mulig godt til flest mulig.

Storayatolla Hossein Ali Montazeri:

Å motsette seg folkets krav er religiøst sett forbudt.

Oppdatert 23:27 - Sidsel Wold er én av to NRK-journalister i Teheran. Den andre er Mina Ghabel som bl.a rapporterer via twitter.

blog comments powered by Disqus