fredag 24. juli 2009

Unge dansker stemmer SV

SV's danske søsterparti SF har grepet om unge danske: i en meningsmåling blant 15 - 25-åringer er partiet suverent størst med 29 prosents oppslutning.

Og 29 prosent er mer enn Venstre (13 prosent), Dansk Folkeparti (5 prosent) og De Konservative (11 prosent) til sammen.

Der er ingen tvivl om, at en del af de unge med tiden vil rykke lidt til højre, men forskellene er så store, at det er usandsynligt, at de udligner sig. Dermed har vi en generation, som vedvarende vil stemme mere venstreorienteret end tidligere generationer


Og i en meningsmåling tidligere i år blant danske folk flest var samme SV-søsterparti jevnstort med Venstre.
Den danske statsministeren Anders Fogh Rasmussens parti Venstre får kraftig juling av velgerne i en ny meningsmåling. Venstresosialistiske SF har nå like stor oppslutning som Foghs parti. Socialistisk Folkeparti ville få like mange plasser som Venstre i Folketinget, hvis det ble holdt valg nå, viste målingen i København-avisen fredag. Opposisjonen ville til sammen ta 91 mandater, mot 84 for dagens regjeringspartier og deres støttespillere.

Se til Danmark sier høyresiden her i landet.

Ja det kan man si seg stadig mer enig i.

SF’s ordfører for den finansielle sektor, Jesper Petersen, kritiserer Danmarks store banker for at investere i sortlistede selskaber for borgernes pensions- og børneopsparinger. Virksomhederne producerer atomvåben og klyngevåben, krænker arbejdstagerrettigheder, bruger FN-stridigt børnearbejde og forårsager store miljøødelæggelser.

I sin iver efter at fremme privathospitalernes vilkår var den daværende sundhedsminister og nuværende statsminister parat for at lade privathospitalerne tjene godt på opgaverne. Den ellers så konkurrenceivrige minister suspenderede derefter sit eget krav om konkurrence og ”glemte” at lade privathospitalerne konkurrere om, hvem der kunne udføre opgaverne billigst. Dermed er de danske skatteydere blevet snydt to gange.


En rundspørge fortaget af Capacent for DR viser, at hele 60 % af befolkningen mener, homoseksuelle skal kunne blive gift i kirken på lige fod med heteroseksuelle. I dag er det imidlertid politisk bestemt, at man ikke kan vie homoseksuelle i kirken. Den begrænsning vil SF's Kamal Qureshi have fjernet.
Meningsmålinger Danmark

blog comments powered by Disqus