lørdag 18. juli 2009

Rot og kaos i Frp-Oslo. I dag: Holmenkollfiaskoen

Prestisjeprosjektet Ny Holmenkollen har vært det komplette kaos i månedsvis og i kveld har byrådet valgt å avskjedige en rekke sentrale personer og snu prosjektet opp-ned:

Byrådet i Oslo har gitt nøkkelpersoner i byggingen av det nye nasjonalanlegget i Holmenkollen sparken. Samtidig er kommunens egen ekspertetat, Idrettsetaten, fratatt hovedansvaret for hele byggeprosjektet.


Skandalen føyer seg inn i en lang rekke av saker der dårlig og naiv ledelse har ført til hundrevis av innkrevde skatte- og avgiftsmillioner er blitt kastet rett ut av vinduet.

Det omfattende sceneskiftet i byggeprosjektet har skjedd i løpet av de siste ukene, og det er byråd for næring og idrett, Anette Wiig Bryn (Frp) og hennes kommunaldirektør Lasse Johannessen, som har avskjediget og omplassert de sentrale personene. I et hemmeligstemplet notat som ledelsen i Idrettsetaten nylig presenterte for sine ansatte er de omfattende endringene beskrevet i detalj. I notatet, som Dagsavisen har fått tilgang til, går det fram at den opprinnelige prosjektplanen nå er historie og blitt erstattet av nye personer med nye ansvarsområder.


Utstillingsvindu for blå politikk er det vel man kaller det.

Der alle andre prosjekter opplever fallende priser på både material og arbeidskraft opplever Frpere og Høyrefolk av en eller annen grunn det totalt motsatte. Og prisen på nasjonalanlegget har jo da også steget fra 580 millioner til 1,2 milliarder. Det vil si: sluttsummen antas nå å bli enda høyere enn også dette.

Med en Frp-byråd som øverste ansvarlige.

Byrådet har ikke bare bommet på hoppkanten, men de har tryna i ovarennet gang på gang. Og det er selvsagt svært alvorlig, har SVs gruppeleder i bystyret, Knut Even Lindsjørn, sagt flere ganger.


blog comments powered by Disqus