mandag 27. juli 2009

- Jøder og muslimer rundstjeler oss

Aftenposten klinker til med en saftig overskrift i dag:...og presenterer saken også på nett. Øst-europeere går altså rundt og rundstjeler oss. Artikkelen er belagt med følgende vinningskriminalitet-statistikk:Og det ser jo dramatisk ut og må tas på alvor. Fri-flytfolket har sitt å svare for her.

Aftenpostens påstand er dog hakket mer voldsom enn som så. Stemmer det at det er "øst-europeere som rundstjeler oss"?

Litt hurten og sturten her - middag må kokes og hus ryddes - siste SSB-statistikk virker å være for året 2007 - og her er det straffereaksjoner i vinningskriminalitetssaker og ikke, som i Aftenpostens statistikk, siktelser det gjelder:Bildet blir litt annerledes.

At aviser som siterer Aftenposten i dag presterer å gjøre enda grovere generaliseringer, ja bent ut begår feil, gjør ikke saken bedre. Stavangeravisen henviser til Aftenposten og skriver at Rumenere står bak 80 % av vinningskrim:

I Oslo mener politiet at rumenere antas å stå bak hele 80 prosent av vinningskriminaliteten


Det Aftenposten skriver er at "rumenske statsborgere står bak cirka 80 prosent av vinningskriminaliteten begått av utenlandske statsborgere i Oslo".

Det er noe annet.

Men Stavangeravisen er jo ikke noe å bry seg om. Nei det er den vel ikke, men hegnar.no via (?) NTB påstår det samme:Partiet Fremskrittspartiet har også lest Aftenposten i dag og Jan Arild Ellingsen er allerede ferdig med en uttalelse:

Tigging som skalkeskjul. I hele sommer har organiserte tiggerbander rast omkring i Norges land. – Lokalpolitikere burde selv få kunne velge om de vil si nei takk til tigging, sier Jan Arild Ellingsen (FrP). (...) Vi må vise nulltoleranse for personer som har gjort mer alvorlig kriminalitet. I tillegg tror jeg at land som Romania ikke ønsker å bli oppfattet som et land som eksporterer kriminalitet. Jeg tror de derfor vil ta imot egne statsborgere hvis vi går mer inn for dette


Forøvrig en kommentar som har i seg det distriktsperspektivet samme Aftenpostens Åmås har etterlyst i "Kulturkampen". Man må i distrikts-Norge nå låse sine hus og garasjer og flytte lekene innendørs når kvelden kommer.

Og nå kommer altså "øst-europeerne og rundstjeler oss" i enda større grad enn før.

Politiet opptrer i nettmøte i dag en smule kjøligere enn Aftenposten og co.

Vi må allikevel ikke glemme at de aller fleste øst-europeiske borgere er lovlydige og har ærlige hensikter med sin reise til Norge. Langt de fleste som oppholder seg i Norge har arbeidstillatelse og det er kun en liten gruppe som utelukkende er i Norge for å begå kriminalitet. Disse utgjør en lite gruppe mennesker, men er dog svært aktive.

(Overskriften er det den er for å trigge den reaksjon også "øst-europeerne" fortjener)
(Og, ja alle som begår kriminalitet skal tas uansett hvor de nå enn måtte komme fra)

blog comments powered by Disqus