lørdag 18. juli 2009

Vidar Kleppes kulturelle kraft

Har undret meg over hvordan de som ønsker å betale inn vesentlig mindre til velferdsstaten og de som ønsker å få vesentlig mer ut av kan stemme på det samme partiet.

Men kan det bli særlig med velferd om man får det ene ønsket man har felles - skatteuviljen - blir oppfylt?

Og dette kallar dei kunst! fnys Vidar Kleppe der han står foran Kjartan Slettemark sin skulptur, `Harpen', som er kjøpt inn av Stortinget. Sjølv har han dekorert kontoret med Anders Lange og Winston Churchill som dagleg peikar på han og seier Deserve Victory! Dessutan har han hengt opp ein airbrusha kattepus som slår med poten etter bobler frå eit champagneglas. Det er eit bilde av typen du finn i tusenvis av heimar, i høgblokker, på jenterom, hos småbarnsfamiliar, på strilekafear, i gjeldstyngde blautkakehus.


Som salige Carl Ivar i sin tid sa til Pål Atle Skjervengen:

Du må ikke glemme Pål Atle at det er Jan Simonsen og folk som ham som skaffer partiet velgere slik at du kan reise rundt og holde foredrag for direktørene.


Men Jan Simonsen og Vidar Kleppe har da ingen velgere? Ja de blir jo av Fremskrittspartiet i dag stemplet som de samme tullebukkene som de ble stemplet som av alle andre den gang de var medlemmer av, nettopp, Fremskrittspartiet.

"Dette har vi sagt i alle år".

Hvor tok Vidar Kleppes kulturelle kraft veien?

blog comments powered by Disqus