onsdag 15. juli 2009

TV2 stolt av nøytral Gaza-dekning

Israelske soldater innrømmer grove menneskerettighetsbrudd. Innrømmer å ha brukt sivile som levende skjold, og hvitt fosfor i sivile områder.

...meldes det i dag.

1.400 palestinere ble drept.
5.000 palestinere ble såret.
50.000 hjem ble ødelagt.
800 industrielle eiendommer ble ødelagt.
200 skoler ble ødelagt.
39 moskeer ble ødelagt.

Norske medier er tendensiøse i palestinernes favør, men TV 2 kommer best ut. (...) Oppslag der det for eksempel tas til orde for at én part har mer ansvar enn den andre, er kategorisert som tendensiøse.


TV2 kommer "best ut"? Gjennom å være mest "nøytral" i en konflikt som er så til de grader skeiv?

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther mener undersøkelsen viser at TV 2 har lykkes i sin dekning. (...) Jeg leser dette på den måten at vi har hatt flest reportasjer hvor begge sider har kommet til orde. Det er absolutt et mål og sånn sett er vi fornøyd, sier Årsæther.


91 prosent av Vårt Land sine reportasjer om Gazakrigen var enten nøytrale eller pro-Israel. I Aftenposten var 86 prosent av artiklene nøytrale eller pro-Israel, mens i NRK og VG var prosentandelen henholdsvis 83 prosent og 71 prosent.

Nøytrale eller pro-Israel i en konflikt der israelske soldater innrømmer menneskerettighetsbrudd.

Mads Gilbert - som Siv Jensen av en eller annen grunn gjorde det hun kunne for å kneble og undergrave:

Jeg er ikke overrasket over det som kommer frem i rapporten. Organisasjonen Breaking the Silence som har skrevet denne rapporten er en veldig viktig og modig gruppe som fortjener vår støtte. Den er et uttrykk for motstand og det er veldig bra. Disse vitnesbyrdene er bekreftelse på det vi har sett og hørt nede i Gaza, at overfallet fra israelsk side var et direkte angrep på sivilbefolkningen

Konrad har forøvirg et annet syn på saken.

blog comments powered by Disqus